ylvwes

3 x Mascara

En av de viktigaste produkterna i min sminkhylla är mascara! Det lyfter vilken trött dag som helst, även om det känns jobbigt att tvätta bort på kvällen, haha.
 
The Body Shop levererar en mascara som för vardagen lite festligare och den är så lätt att applicera. Toppen!
 
"Gull" heter mascaran från Idun och fransarna blir faktiskt ganska gulliga, haha. Borsten är väldigt nätt och fin. En härlig mascara som funkar varje dag!
 
Mascaran från IsaDora är bäst på fest, helt klart! Borsten känns lite klumpig i början, men till slut har jag fått in snitsen. Wa-wa-woom!
 
Xoxo

Diamonds and Chanel on a Sunday morning

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

 

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

 

via GIPHY

Ja, jag är megapeppad på sista säsongen av Pretty Little Liars. Funderar på att se om serien faktiskt, dels för att knyta ihop alla lösa trådar (serien är ganska rörig, haha) och dels för att jag älskar att inspireras av tjejernas stilar. PLL är inte bara en spännade serie utan lika mycket en serie med mode i fokus (tycker jag i alla fall) och det är ju alltid kul att inspireras.

Xoxo

 
En timme provokation

via GIPHY

Det är intressant det där fenomenet med att folk blir provocerade av små gärningar som gör världen till en bättre plats, åtminstone för en liten stund. Folk som blir provocerade av att en person vill släcka ner sitt hus, stänga av dumbruken och tända ett par stearinljus under en timme i stället. Jag undrar vad det är som är så provocerande med att vilja ta hand om miljön? Visst, om vi snackar om ett stort kraftverk eller 100 gatlampor som ska släckas och sedan tändas igen, då går det kanske åt mer energi att tända igen än när de ska släckas. Men att jag släcker en lampa i mitt kök och ersätter den med ett levande ljus; hur kan det vara så provocerande?! På riktigt?
 
Hur påverkar det dig personligen just där och då om jag tänder ett levande ljus hemma i mitt hus? Hindrar det dig från att själv titta på tv, laga mat, ha i gång en tvättmaskin och tända alla lampor hemma i ditt hus? Svar är (trumvirvel) nej.
 
Earth hour kanske inte räddar världen en gång om året, men det är en viktig påminnelse om hur vi människor håller på att förstöra klimatet. Egentligen skulle vi behöva en liknande påminnelse minst en gång i månaden, men det är ju tydligen så fruktansvärt provocerande, så det kanske räcker med en gång per år, trots allt.
 
Folk som tänder alla lampor i sitt hus i ren protest måste ju ha personliga problem och nu får de en anledning att få utlopp för sin ilska under Earth hour. Sedan gapar de om att det finns minsann andra saker en kan göra i vardagen för att minska påverkan på miljön, som att skippa resan till Thailand, cykla till jobbet, återvinna, köpa begagnat och så vidare. Intrycket är dock att samma människor knappast lever som de lär, utan det hela är bara ett sätt att lägga över problemet på någon annan. Intressant.